Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Címlap Hírek Önkormányzati hírek Feltöltési kötelezettség változása az iparűzési adóban és vállalkozók kommunális adójában

Feltöltési kötelezettség változása az iparűzési adóban és vállalkozók kommunális adójában

Tisztelt Vállalkozások!

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy változnak a helyi iparűzési adófeltöltés (kiegészítés) szabályai.

Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 32. § (1) bekezdése alapján a feltöltésre kötelezett vállalkozóknak a helyi iparűzési adóelőleg-kiegészítés összegéről és a vállalkozók kommunális adójáról szóló adóelőleg-kiegészítés összegéről az önkormányzati adóhatóság által rendszeresített nyomtatványon a tárgyév utolsó hónapjának 20. napjáig már nem csak befizetést, de bevallást is tenni kell. A szükséges nyomtatványok a honlapunkról letölthető: www.magyarhomorog.hu   „Letölthető dokumentumok”

Változatlanul azoknak kell az iparűzési adóelőleget és vállalkozók kommunális adójának előlegét kiegészíteniük, akik a társasági adó tekintetében is feltöltésére kötelezettek. Ezeknek a vállalkozásoknak a helyi iparűzési adóelőleget és vállalkozók kommunális adójának előlegét a várható éves fizetendő adó összegére az adóév december 20. napjáig kell kiegészíteni.

Tekintettel arra, hogy a feltöltés elmulasztása bírság szankciót vonhat maga után, így célszerű az önkormányzati adóhatóságnál egyeztetni a jelenlegi folyószámla állapotot.

A befizetést Magyarhomorogi Községi Önkormányzat 60000037-10007022 számú Iparűzési adó számla, illetve a 60000037-10007008 számú Vállalkozók kommunális adó számla javára lehet teljesíteni.

Dr. Illés-Tóth Zoltán  sk.
körjegyző

 

A rák ellen, az emberért, a holnapért!

Google PageRank