Tájékoztató

Tájékoztató

Ezúton szeretném tájékoztatni a Tisztelt Lakosságot az igénybe vehető szociális szolgáltatásokról, amelyek vezetését 2009. szeptember 1-jétől Én látom el.

Házi segítségnyújtás keretén belül igényelhető szolgáltatásaink, amit jelenleg 2 fő szakképzett – Csóka Jánosné és Brumár Imréné – és 1 fő képesítés nélküli – Kovácsné Gólián Tünde – ápoló lát el: személyes gondozás, gyógyszer felíratás és kiváltás, bevásárlás, hivatalos ügyek intézésében való segítkezés, vérnyomásmérés, stb. A házi segítségnyújtás kiegészül még 4 fő közcélú munkással – Erdeiné Tarsoly Gizella, Pappné Török Krisztina, török Imre és Takács Imre -, akik a házi- és ház körüli munkákban nyújtanak segítséget (favágás, fűnyírás, kerítés javítás, nagytakarítás, vihar utáni helyreállítás, hóseprés, stb.).

Valamint az Önkormányzat pályázat útján vásárolt kisbusza az ellátottakat – többek között – egészségügyi intézményekbe szállíthatja, ezt a szolgáltatást igénybe vehetik még azok a családok is, akik súlyosan beteg gyermeket nevelnek. A busz igénybe vehető még kulturális rendezvényeinkre való szállításhoz, valamint iskolások és óvodások szállítására.

A fent nevezett szolgáltatás minden ellátott számára teljesen ingyenes!

Továbbá a szociális étkeztetés térítési díja:

42750 Ft jövedelemig : max. 278 Ft/adag
42751 Ft és 85500 Ft jövedelem között : 321 Ft/adag
85501 Ft jövedelemtől : max. 391 Ft/adag.

Az idősek nappali ellátása: nappali klub keretén belül lehetőség van közös elfoglaltságokra, TV nézésre, újság olvasására, kézimunkázásra, valamint régi hagyományos recepteket gyűjtünk.

A tájékoztatást még azzal szeretném kiegészíteni, hogy más szolgáltatók is jelen vannak a településünkön. Mivel működésükhöz nem kell az Önkormányzat hozzájárulása, így ellenőrizni sem tudjuk a tevékenységüket. Bárki bármelyik szolgáltatót választja, kérem szíveskedjen előtte tájékozódni, hogy kivel köt megállapodást a későbbi félreértések elkerülése végett. Mivel mi a szolgáltatásainkat csak a saját ellátottainknak tudjuk biztosítani, más szolgáltatók munkájáért felelősséget nem vállalunk.

A fent leírtakkal kapcsolatban bármilyen kérdésük vagy kérésük van szívesen állok rendelkezésükre!

Tisztelettel:

Barabás Károlyné