Kedvezményezett neve: Magyarhomorog Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve, kódszáma: Magyar Falu Program keretében „Óvodai játszóudvar és Közterületi játszótér fejlesztése” MFP-OJKJF/2021

Projekt címe: Közterületi játszótér felújítása Magyarhomorog Községben

Projekt azonosítószáma: 3282604526

A szerződött támogatás összege: 4 999 228 Ft

A támogatás mértéke: 100%

Projekt forrásai: Miniszterelnökség és Magyar Államkincstár

Projekt befejezésének éve: 2022

 

Projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében az Önkormányzat tulajdonában lévő a Magyarhomorog, Árpád utca és Köztársaság utca kereszteződésében található 1 hrsz-ú területen, közterületen az árajánlatban meghatározott játszóeszközök kerültek telepítésére, üzembe helyezésre a Komker Kft-vel kötött vállalkozási szerződés alapján bruttó 4.999.228,- Ft értékben. A játszóeszközök a szerződésnek és a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő minőségben kerültek telepítésre.

 

A megvalósult projekt javítja a település lakosság-megtartó erejét, mivel a falusi CSOK keretében a településre költöző fiatal családok gyermekei helyben, színvonalas játszótéren tudnak játszani, mellyel javul a testtartásuk, nő az állóképességük, erősödnek az izmok, fejlődik a szem-kéz, szem-láb koordináció. A futás, mászás, ugrás stb. során fejlődnek a nagymozgások, az egyensúlyérzék és a koncentráció, melyre a szabadtéri játék során rengeteg lehetőségük nyílik.

 

 

Megvalósulási hely: Magyarhomorog, 1 hrsz.