Sószoba

Kedves Szülők!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy óvodánkban a Magyarhomorog Község Önkormányzata és a „Magyarhomorog Fejlődéséért Alapítvány” jóvoltából 2009. november 16-án

ELKÉSZÜLT A SÓSZOBA!!

A sószobát az újonnan kialakított fejlesztő szobában hoztuk létre. Ez a szoba egy esztétikusan kialakított helyiség, ahol a gyermekek csoportbontásban (kb. 10 gyerek) foglalkozhatnak, rajzolhatnak, mesét hallgathatnak, énekelhetnek az ott töltött idő alatt. Itt valósul meg keddenként a fejlesztő pedagógiai foglalkozás, csütörtökönként a logopédiai foglalkozás és péntekenként a játékos angol tanulás a nagycsoportosoknak.

A szakemberek szerint a sószoba alkalmas a gyermekek alsó- és felső légúti megbetegedésinek (pl. orrdugulás, köhögés, hörghurut, stb.), asztma, allergia és egyes bőrbetegségek tüneteinek mérséklésére, közérzetük jobbá tételére.

A sószoba hatása

A sószoba egy olyan helyiség, melynek falai parajdi sótéglával vannak kirakva. Ezáltal a levegő sós, tökéletesen por és ingermentes, erős antiallergén és antibakteriális hatású. A körülöttünk lévő só harmonikus nyugtató rezgést biztosít. A légtérbe porlasztott sórészecskék pedig gyógyítólag és megelőzőleg hatnak a légúti megbetegedésekre (asztma, légcsőhurut, allergia, szénanátha, stb.). A só gyulladáscsökkentő hatással bír bőrproblémákra, ekcémára, pikkelysömörre, stb.

A sós levegő belégzése jótékony hatással van a légúti megbetegedésekben szenvedő gyerekekre és erősíti immunrendszerüket, ezért megelőzésként javasoljuk napi fél órás használatát. A sószoba klímája serkenti a légzőszervek aktivitását és a hörgők öntisztulását, mely által csökken a nyálkahártya gyulladása. A sós levegő jótékony hatásának köszönhetően az őszi-téli időszakokban jelentősen csökkenhetnek a légúti és allergiás megbetegedések.

Előreláthatólag lehetőség nyílik arra is, hogy óvodásainkon kívül a falu lakossága is kihasználhassa a sószoba jótékony hatását. Erre mindenkor az óvodával egyeztetett időpontban (az óvoda napirendjének megzavarása nélkül) délután, a gyermekek alvásideje alatt kerülhet sor.

Reméljük mi is hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy gyermekeink egészségesebbek legyenek.

KÉPEK A SÓSZOBÁRÓL