Nyugdíjas nap

Nyugdíjas nap


Magyarhomorog Község Önkormányzata 2009.november 7.-ére szervezte meg a Nyugdíjasok Napját. 300 meghívót küldtünk ki nyugdíjasainknak, kb. a fele jelezte vissza részvételi szándékát.
Mire az ünnepségre került a sor ez a létszám egy kicsit kevesebb lett, de akik eljöttek azok egy kellemes délutánnak lehettek részesei. Az egész délután mottójául egy nagyon is ismert dal címét választottam: – Nem csak a 20 éveseké a világ… Ez nem csak a vendégekre volt igaz, hanem a fellépőkre is, ugyanis az Őszi Csalogató néptánccsoport tagjai voltak a legfiatalabb fellépők.

A műsor összeállításánál törekedtem arra, hogy olyan műsorszámok legyenek, hogy mindenki találjon benne kedvére valót, úgy gondolom, hogy ez sikerült, mert minden csoport műsora nagy sikert aratott, meg is kapták érte a jutalmukat, a nagy tapsot. Egyes vendégek szerint az utóbbi évek legszínvonalasabb műsorát nézhették végig. Az összeállításban volt vers, szólóének, néptánc, botostánc, népdalcsokor, nótacsokor.

Nézzük kiknek is tapsoltak: Komádi Aranykor Nyugdíjasklub, Komádi Városi Népdalkör, biharugrai Népdalkör, Tarsoly Elekné Margit néni és az Őszi Csalogató Néptánccsoport.

A műsor befejezéseként Nagy Barna polgármester köszöntötte a megjelent vendégeket, majd a Községi Önkormányzat nevében vendégül látta a nyugdíjasokat. A menü a következő volt: amíg tartott a műsor addig mazsolás kalácsot és ásványvizet fogyaszthattak, műsor után étvágyhozónak egy kis pálinka, majd sertéspörkölt burgonyával, uborkával, üdítő és sör volt.

Úgy gondolom aki eljött vagy elhoztuk, annak szereztünk egy kellemes délutánt, mert kikapcsolódtak, beszélgettek rég nem látott ismerőseikkel, jól érezték magukat. Többen sírva köszönték meg ezt a gondoskodást. Nekünk segítőknek pedig ez a legnagyobb jutalom, ilyenkor látjuk, hogy megérte minden fáradozás.

Végül szeretném még egyszer megköszönni a fellépők színvonalas műsorát. Köszönjük a Bihari Sertés Telepnek a felajánlott sertést, a henteseknek Borbiró Jánosnak és társainak, hogy feldolgozták, a szakácsoknak, hogy megfőzték és minden segítőnek aki részt vett a tálalásban vendégfogadásban.

Edith

KÉPEK A NYUGDÍJAS NAPRÓL