A református egyházközség hírei

1.

Európai Uniós pályázatot nyert a református egyházközség!!

Az egész községgel örömmel tudatom, hogy a templom teljes felújítása hamarosan elkezdődik, ugyanis az Európai Unió vidékfejlesztési célokra kiírt támogatási keretén belül az egyházközség által benyújtott kérelem és pályázat a támogatottak körében van. Ez minden itt élő egyháztagunk örömére szolgálhat, a faluképet is javítani fogja.
Egyetlen rossz hír e bennünket ért nagy örömben, hogy a 2010. évben a templomban istentisztelet nem lesz, mivel átmenetileg munkaterületté alakul. Minden gyülekezeti alkalmunkat a gyülekezeti házban, az orvosi rendelő mögött tartjuk az elkövetkezendő évben.

2.

A Magyarhomorog jövőjéért a Református Alapítvány támogatásával valósult meg október 27-én egy kirándulás, amelyen 40 fő vett részt a faluból.
Úti célunk elsősorban az a Nagyváradi Ortodox Kolostor volt, amelyből presbitereink a község temetői lélekharangjának megvásárlását intézték ebben az évben. Természetesen jutott idő egy kis városnézésre és vásárlásra is.

Úgy gondolom, hogy jó hangulatban töltöttünk el egy napot, és szervezünk más úti céllal is hasonló kirándulásokat a közeljövőben. Az általunk kibérelt két busz útiköltségét az alapítvány fizette, amelyért köszönetet mondunk a kuratórium minden tagjának és elnökének.

3.

A Magyarhomorog jövőjéért Református Alapítvány megkezdte működését. Karácsony előtt szeretnénk a falu szélesebb rétegeihez eljutni, nem csupán azokhoz akik az egyházhoz kötődnek. Arról nem írunk, hogy milyen elképzeléseink vannak a karácsonyi ünnepkör előtt, vagy a jövő esztendőre nézve, de mindenkit tájékoztatni fogunk időben.
Kérem, hogy anyagi lehetőségeikhez mérten minél többen támogassák alapítványunkat!

Tisztelettel:

Répási István