Feltöltési kötelezettség változása az iparűzési adóban és vállalkozók kommunális adójában

Tisztelt Vállalkozások!

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy változnak a helyi iparűzési adófeltöltés (kiegészítés) szabályai.

Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 32. § (1) bekezdése alapján a feltöltésre kötelezett vállalkozóknak a helyi iparűzési adóelőleg-kiegészítés összegéről és a vállalkozók kommunális adójáról szóló adóelőleg-kiegészítés összegéről az önkormányzati adóhatóság által rendszeresített nyomtatványon a tárgyév utolsó hónapjának 20. napjáig már nem csak befizetést, de bevallást is tenni kell. A szükséges nyomtatványok a honlapunkról letölthető: www.magyarhomorog.hu   „Letölthető dokumentumok”

Változatlanul azoknak kell az iparűzési adóelőleget és vállalkozók kommunális adójának előlegét kiegészíteniük, akik a társasági adó tekintetében is feltöltésére kötelezettek. Ezeknek a vállalkozásoknak a helyi iparűzési adóelőleget és vállalkozók kommunális adójának előlegét a várható éves fizetendő adó összegére az adóév december 20. napjáig kell kiegészíteni.

Tekintettel arra, hogy a feltöltés elmulasztása bírság szankciót vonhat maga után, így célszerű az önkormányzati adóhatóságnál egyeztetni a jelenlegi folyószámla állapotot.

A befizetést Magyarhomorogi Községi Önkormányzat 60000037-10007022 számú Iparűzési adó számla, illetve a 60000037-10007008 számú Vállalkozók kommunális adó számla javára lehet teljesíteni.

Dr. Illés-Tóth Zoltán  sk.
körjegyző