Anyák Napja – Köszöntöttük településünk legidősebb édesanyját

A Községi Önkormányzat a hagyományoknak megfelelően -2011. május 6.-án délután 5 órakor-, az idén is megszervezte az anyák napi ünnepséget. Nemcsak településünk minden édesanyját hívtuk meg, hanem azokat is, akiknek a gyermekük ide jár iskolába és óvodába.
A szépen feldíszített Kultúrházban ünneplőbe öltözött gyerekek várták a meghívott vendégeket.

Barabás Károlyné polgármester köszöntötte a megjelent édesanyákat, nagymamákat, dédmamákat. Külön nagy szeretettel köszöntötte Laczkó Jánosné Juliska nénit, aki a 91 évével településünk legidősebb édesanyja. Megköszönte neki azt, amiért vállalta, hogy a tavalyi évhez hasonlóan most is együtt ünnepel velünk, ugyanis Juliska néni korához képest jó egészségnek örvend. Közben Kiss György alpolgármester és Tóth Irma képviselő virágot és ajándékcsomagot adott át az ünnepeltnek. A köszöntések után az óvodások és az iskolások megható műsorral tisztelegtek az édesanyák előtt, melyet velünk együtt nézett végig Juliska néni is. A meghatódás nemcsak a gyerekeken, hanem a felnőtteken is látszott. Már a műsor elején sok könnyes szemű anyukát láttam, de a műsor végére ritka volt az, aki szeméből ne csordult volna ki egy-egy könnycsepp.

Ez az ünnepség annyiban volt más az előzőekhez képest, hogy nem volt polgármesteri állófogadás, hanem a műsor végén, amikor az anyukák mentek ki a teremből, az ajtónál a polgármester asszony és a képviselő- testület megjelent tagjai egy kis cserép virággal ajándékozták meg őket.

Nagy meglepetésünkre nagyon sokan jobban örültek neki, mint valami ennivalónak.
Juliska néninek még egyszer nagyon jó egészséget és családja körében eltöltött hosszú, boldog éveket kívánunk.
Edith

Kapcsolódó képgaléria >>