Magyarhomorogi táncosok sikere

Évek óta eredményesen működik a településen a helyi nyugdíjas klub szervezésében az „Őszi csalogató Néptáncegyüttes”.
A népes csoport tagjai idősek és fiatalok egyaránt. A legidősebb 65, míg a legfiatalabb tíz éves. Fellépésük alkalmából nagyon érdekes a különböző korosztályú táncosokat együtt látni.
Eddigi sikereiknek köszönhetik, hogy meghívást kaptak a Szegeden megrendezett II.Országos Nyugdíjas Ki Mit Tud Regionális országos versenyének elődöntőjére.

Magyarhomorogi táncosok sikere

Ők örömmel tettek eleget a felkérésnek. Az önkormányzat azzal segítette a csoportot, hogy megoldotta az utazást. Lehetőség kínálkozott arra is, hogy a szereplőket elkísérjék azok, akik nagyon szurkoltak jó szereplésükért, úgy a nyugdíjas klub tagjai, mint a családtagok.
A versenyen három számból álló néptánc csokrot mutattak be nagy sikerrel. Nagyon izgultak a táncosok és az őket elkísérők egyaránt, mert ilyen rangos versenyen még nem szerepeltek. A sok próbának, az együttműködésnek meg lett az eredménye, mert az eredményhirdetéskor kiderült, hogy első helyen jutottak tovább a néptánc kategóriában a középdöntőbe, mely április hónapban Hévízen kerül megrendezésre.
Nagyon örültek a sikerüknek, mert tánc kategóriában tizennégy nyugdíjas csoport versenyzői között lettek a legjobbak.

Magyarhomorogi táncosok sikere

Természetesen ez a siker a táncosokon kívül Tóth Zsuzsanna táncoktatónak is köszönhető, aki eddig lelkiismeretesen, nagy türelemmel tanította a fiatalokat és idősebbeket egyaránt a táncokra, melynek eredménye most megmutatkozott.
Köszönet illet mindenkit, akik támogatták és segítették a csoport eredményes szereplését.
Most pedig adott a további program, fel kell készülni a következő megmérettetésre, hogy megjelenjenek és sikeresen szerepeljenek a Hévízen megrendezésre kerülő országos középdöntőn.

Miklós József
Klubvezető